Over Femke

Altijd al was ik geïnteresseerd in persoonlijke verhalen van mensen; hoe leven ze, waarom doen ze wat ze doen? Daarnaast ben ik dol op informatie structureren: uit een berg complexe informatie de kern halen, de rode draad van het verhaal. Toen ik begon met schrijven voor internet, was ik verkocht. Niets leuker dan puzzelen op een goede samenhang tussen tekst, ontwerp en navigatie. En wat een eindeloze online mogelijkheden om iemands verhaal te vertellen en de juiste boodschap over te brengen!

Webtekst-schrijver

Iedere ondernemer heeft een verhaal; waarom je bestaat, waar je in gelooft en waarom mensen zich aan je verbinden. Daar vraag ik altijd eerst op door: wat beteken je nu echt voor je klant? Wat doe je anders dan anderen? Zo gaan we je wervende aanbod aanscherpen, of soms als het nodig is, opnieuw ordenen. Want eerst moet de kapstok helder zijn. Daarna schrijf ik een tekst die klopt. Met jouw boodschap en met jouw stem. 

En het onderwerp? Maakt me niet uit. Juist leuk om me elke keer te verdiepen in iets nieuws en een persoonlijk inkijkje te krijgen in iemands bedrijf en vakgebied. Zo heb ik met veel plezier geschreven over onderwerpen waar ik echt níets van wist: bijvoorbeeld supply-chain management, business control en baseball. En iedere keer word ik weer geïnspireerd en geraakt door ondernemers met een hele eigen aanpak, originele werkwijze, leuke ideeën, energieke persoonlijkheid of bijzondere locatie.

...en halve webbouwer

Inmiddels ben ik ook een halve webbouwer, of misschien wel driekwart 😉 Omdat ik vind dat je als webredacteur veel moet weten van de techniek én omdat het gewoon ontzettend leuk is.

Want webtekst is meer dan tekst. Het is ook: een grote portie online marketing, een slimme navigatiestructuur, zorg voor gebruikersvriendelijkheid en samenhang met het design en weet hebben van de nieuwste technieken. Eigenlijk alles wat je online kunt gebruiken om een goed verhaal te vertellen. 

Trouwens ook handig bij de samenwerking met een webbouwer én fijn als jij bijvoorbeeld het plaatsen van je content in het CMS wilt uitbesteden.

WordPress

Lekker spelen met WordPress. Dat is gewoon hartstikke leuk & geeft je super veel opties om online een verhaal te vertellen.

Thrive Architect

Eén van mijn favorieten. Maar ook met andere pagebuilders ga ik graag aan de slag om mooie pagina's te bouwen met een sterk verhaal. 

MailChimp

Eén van de meest gebruikte mailprogramma's. Mooi opmaken van een succesvolle nieuwsbrief en het handig inrichten van je account.

Werkt o.a. samen met 

Esther Rookhuijzen

Jaafdesign

Grafisch bureau met liefde voor inhoud. 

Erik Visscher

Studio Erkwerk

Bouwt met veel plezier sites in WordPress. 

Elisabeth Melchior

Fotografie

Fotografe gegrepen door de magie van beeld.

En verder....

Boekenwurm

met voorkeur voor Engelstalige fantasy en literaire thrillers 

Loves internet

puzzelt & knutselt graag online met alles wat er mogelijk is! 

Houdt van

Muziek maken, klussen, tuinieren, wandelen, koken. 

Wil alles weten

Van psychologie, duurzaamheid en maatschappij

Schrijft graag

en is van plan nog een keer een boek te schrijven

Gelukkig met

Man Erik, dochters Lieke en Saar en Kat (Pippi) 

Verder kennismaken?

ik ben benieuwd naar jouw verhaal!