7 redenen om te kiezen voor WordPress

Wil je je website zelf kunnen aanpassen, dan heb je een content management systeem (CMS) nodig. Een zeer populair systeem is Wordpress en dat is niet voor niets. Het heeft een aantal grote voordelen. Sophie Websites zet de 7 redenen om te kiezen voor WordPress voor je op een rij.

Gastblog Sophie Websites

1 Een WordPress site is goed vindbaar voor je klanten

Een website alleen is niet genoeg, onze klanten moeten hem ook makkelijk kunnen vinden.
We willen allemaal een zoekmachinevriendelijke website, zodat Google ons hoog in de zoekresultaten zet. Met WordPress ben je hier al een heel stuk dichterbij: de code is zo geschreven dat het vanzelf al zoekmachinevriendelijk is. Wil je dit uitbreiden? Dan zijn er ook zeer goede plug-ins die je website een grote opwaardering kunnen geven in Google.

2 Je kunt eenvoudig tekst en plaatjes aanpassen

De bediening van WordPress is erg eenvoudig, met veel “Word” functionaliteit. Ook kan je tegenwoordig meteen aan de voorkant van je website dingen aanpassen, zodat je precies ziet wat je doet. Geen codekennis nodig; alleen je teksten, foto’s en filmpjes erin zetten of aanpassen. Iedereen kan er snel mee leren werken.

3 WordPress is altijd Up-to-Date in ontwerp, functionaliteit en veiligheid

Zowel de templates als het CMS van je site zijn responsive: je website schaalt mee met het apparaat waarop je kijkt, een smartphone, tablet of computer. Je belandt hierdoor ook hoger in de zoekresultaten van Google.

WordPress is ‘open source’: iedereen mag het gebruiken en de ‘digitale gemeenschap’ draagt en onderhoudt het systeem. Het voordeel voor jou is dat het CMS altijd met zijn tijd meegaat en er regelmatig nieuwe onderdelen worden toegevoegd die voor jou zeer handig kunnen zijn. Bovendien is de veiligheid en functionaliteit van je website gewaarborgd.

4 Een WordPress website kan met je bedrijf meegroeien

Doordat WordPress zo populair is, worden er ook veel plug-ins voor gemaakt. Dit zijn stukjes software die je makkelijk aan je website kan toevoegen voor uitbreiding van de functionaliteit van je website. Zoals een agenda, formulier, webshop, social mediaknoppen ( facebook, twitter, linkedinn) etc. Je kan klein en eenvoudig beginnen met je site en in een latere fase makkelijk uitbreiden. Je website groeit als het ware met je bedrijf mee.

5 Je bent niet gebonden aan één persoon of bedrijf voor je website

Door de grote populariteit van WordPress zijn er veel webbouwers en programmeurs die met WordPress werken en je met je website kunnen helpen. Hierdoor zit je niet vast aan  één persoon of bedrijf, maar kun je iemand zoeken die bij je past en waar je een klik mee hebt.

6 WordPress bespaart je geld

Doordat WordPress open source is en voor iedereen, wordt er ook geen geld gevraagd voor het gebruik. Dat kan je dan weer voor andere zaken uitgeven. Ook veel WordPress templates en plug-ins zijn gratis en dus geschikt voor de hele kleine beurs.

Een WordPress site neemt niet veel plaats in op de server, waardoor je ook geen duur hostingpakket hoeft te nemen voor je website.

7 WordPress heeft een probleemoplossende community

WordPress is een heel veel gebruikt systeem. Hierdoor is er ook veel documentatie en een grote online community die elkaar helpt met vragen en problemen.

Over Sophie Websites

Ik ben Sophie Antoinet van Ommeren en bouw al ruim 15 jaar websites en heb mij gespecialiseerd in WordPress. In 2012 ben ik gestart met een eigen websitebureau “Sophie Websites” in Amsterdam.

Hiermee help ik startende en zelfstandige ondernemende professionals aan een nieuwe of vernieuwde website in WordPress.

Het samenwerken met de klant en het begeleiden naar een website die naar wens is en loopt als een trein, is voor mij altijd weer een heerlijke ervaring. Daar doe ik het voor!