Eigen domein WordPress.com

Wil je voor je site een eigen domein WordPress.com: een WordPress.com website zonder onderhoud en gedoe, maar wel met je eigen domeinnaam? In dit blog vertelt Kitty hoe je dit voor elkaar krijgt.

In 2009 startte ik als ZZP-er met loopbaanadvies. Heel belangrijk is dan natuurlijk een website. En dus besteedde ik veel tijd en geld aan het laten bouwen en hosten van een prachtige website.  Van alles heb ik geprobeerd: Google Adwords, linkbuilding, SEO-experts noem maar op. Maar je kon mij nauwelijks vinden tussen alle andere aanbieders van loopbaanadvies.Na een aantal jaar heb ik de kosten dus maar gereduceerd en gebruik ik mijn website nu alleen nog als een online visitekaartje: www.cccworks.nl

Gastblog Kitty van der Kroon

Graag een eigen domeinnaam op mijn visitekaartjes

Toen besloot ik om naast loopbaanadvies ook kinderen te gaan schminken (en ja… dat is heel iets anders, maar ook erg leuk). Daarom zocht ik een andere oplossing voor de website: ik besloot om WordPress.com te gebruiken. Hiermee kon ik een gratis blog beginnen, foto’s plaatsen en mijn diensten aanbieden. Ook kon ik de inhoud helemaal zelf in de hand houden, zonder dat ik enige kennis nodig had van website-onderhoud. Ik had ook wel naar WordPress.org gekeken, maar dat vond ik te moeilijk.

Wat ik echter jammer vond van een site in WordPress.com, is dat je geen echt eigen domeinnaam hebt: je adres wordt dan www.mijnwebsite.wordpress.com. En dat vond ik lastig voor mijn visitekaartjes: het is natuurlijk veel leuker om hier www.smiley-smingk.nl  op te zetten dan www. smileysmingk.wordpress.com!

Claimen van een domeinnaam

Het claimen van een domeinnaam is niet zo heel moeilijk. Ik gebruik zelf Starthosting en heb ondertussen al heel wat domeinen op mijn naam staan. Dat kost ongeveer €4,50 per jaar. Niet elke domeinnaam hoeft namelijk een eigen website te hebben. Je kunt een domeinnaam ook heel makkelijk laten doorlinken naar een andere website. Dat kan soms handig zijn. In mijn geval bijvoorbeeld heb ik mijn schminknaam iets veranderd in de loop der tijd. Maar als je op mijn oude schminknaam zoekt, kom je nog steeds bij de goede site terecht, omdat die domeinnaam is doorgelinkt naar het juiste adres.

Eigen domein WordPress.com via DNS

Ik las toen ook iets over DNS. Geen idee wat dat betekent, maar ik begreep wel dat je jouw domeinnaam kan laten verwijzen naar een andere site (b.v. WordPress). Ok, een eigen domein WordPress.com kost wel een jaarlijks bedrag (ongeveer 15 euro), maar het loste wel mijn probleem op. Om heel eerlijk te zijn, was de toepassing mij wel een beetje te technisch. Gelukkig dus maar dat er altijd helpdesken zijn. Zij hebben het technische gedeelte voor mij geregeld. Informatie en een handleiding kun je vinden op deze pagina van WordPress.com.

Erg tevreden met deze constructie

Nu hoef ik nergens meer aan te denken. De website wordt automatisch technisch onderhouden en 1x per jaar krijg ik een rekening. Voor de rest kan ik de inhoud onbeperkt aanpassen en dat lukt prima. Voor de toekomst wil ik ook een eigen domein WordPress.com voor CCCworks. De constructie bevalt prima en….. ik ben op Google prima te vinden onder schminkers in Amsterdam.

Foto Kitty van der KroonKitty van der Kroon is loopbaanadviseur bij CCCworks.
Daarnaast schminkt zij kinderen met haar bedrijf Smiley-Smingk.

 

 

 

 

Noot Tekstwinkel:

Met een site op WordPress.com kun je alleen gebruikmaken van een aantal (standaard) templates en plugins. Bepaalde HTML-codes en scripts kun je niet gebruiken en je hebt geen FTP-toegang tot je bestanden.
Wil je een eenvoudige website (niet op maat) waar je geen omkijken naar hebt, of ben je starter? Dan is een site met een eigen domein WordPress.com een prima oplossing.

Comments are closed