Slim gebruik van je opt-in

Regelmatig spreek je mensen, kom je op bijeenkomsten en deel je visitekaartjes uit. Als het goed is, vraag je dan ook of iemand is geinteresseerd in je nieuwsbrief ;-). Maar ja, je spreekt zoveel mensen en je noteert niet altijd alles meteen.

Soms weet je dan niet meer of iemand toestemming gaf voor je nieuwsbrief of was het niet helemaal duidelijk. Wél belangrijk vanwege de anti-spam wetgeving. Geen mogelijke abonnees mislopen? Maak dan slim gebruik van je opt-in.

Wat is een opt-in?

Je mag alleen commerciële e-mails versturen aan personen die zich hiervoor hebben aangemeld. Dat noemen we een opt-in (en een uitschrijving opt-out). Een dubbele opt-in gaat nog wat verder: na aanmelding, krijgt de nieuwe abonnee een mail met een link om de inschrijving te bevestigen. Pas wanneer je op de hyperlink in de e-mail klikt, ben je daadwerkelijk aangemeld. Dit geeft je de garantie dat mensen echt zichzelf hebben aangemeld en met een bestaand e-mailadres. De meeste nieuwsbriefsoftware, zoals MailChimp, werkt met een dubbele opt-in.

Gebruik zelf je opt-in voor een nieuwe abonnee

Gebruik zelf je opt-in voor mensen die je hebt gesproken en wilt herinneren aan je nieuwsbrief. Ga naar het inschrijfformulier op je website en vul de naam en het mailadres in van je contact. De nieuwe abonnee krijgt dan automatisch een mail dat hij staat ingeschreven, maar dit nog moet bevestigen (dubbele opt-in). Zo zorg je op een handige manier voor een reminder en weet je ook zeker dat je database schoon blijft.

> Goed alternatief: werk onderweg met deMailChimp app. Als iemand interesse heeft in je nieuwsbrief, kun je deze persoon direct inschrijven.

> Meer tips? Lees ook 10 tips voor het uitbreiden van je e-maillijst