Mailchimp koppelen aan je Facebookpagina

Verstuur je een nieuwsbrief in Mailchimp? Je kunt Mailchimp ook koppelen aan je Facebook pagina: zo kunnen mensen zich inschrijven op je nieuwsbrief via Facebook. Handig voor het verzamelen van abonnees voor je e-zine!

Werkwijze MailChimp koppelen aan je Facebook pagina

Ga in je MailChimp dashboard naar het uitklapmenu helemaal rechts en klik op > Account > Integrations > Facebook.
Vul de benodigde gegevens in: aan welke Facebookpagina je het formulier wilt koppelen en aan welke e-mail lijst. Je kunt kiezen voor je eigen opmaak (zoals je die in Mailchimp hebt gezet), of een opmaak die past binnen Facebook. Binnen een paar minuten staat je inschrijfformulier op Facebook online.

 

 

Auto-post je nieuwsbrief op Facebook

Klaar met Mailchimp koppelen aan je Facebook pagina? Dan is het ook mogelijk automatisch een bericht te plaatsen op je timeline over je laatste nieuwsbrief. Bezoekers zien dan een berichtje dat je een nieuwsbrief hebt gepubliceerd en kunnen hem ook lezen of zich meteen abonneren.
Een slimme manier om je lijst uit te breiden dus! Een automatisch bericht  plaatsen kan zowel op je persoonlijke pagina, als op je bedrijfspagina.

Werkwijze auto-post op Facebook

Kies in je campaignbuilder van Mailchimp: -> ‘setup’ -> ‘social media’ -> ‘auto-post to Facebook’.
Vul eventueel een berichtje in. Dit wordt dan de begeleidende tekst op je timeline bij de nieuwsbrief. Ook kun je aanvinken of je auto-post op je persoonlijke pagina en/of bedrijfspagina.

 

Let op als je een test-campagne stuurt! Zet het vinkje “auto-post to Facebook” dan even uit, anders wordt ook je testcampagne gepost.

Comments are closed