Klanten werven via internet

Je bent ZZP’er of kleine ondernemer, hebt een website en wil meer klanten krijgen via internet. Maar hoe vinden mensen jou en hoe maak je jezelf   zichtbaar, hoe zorg je dat mensen je leren kennen, onthouden en klant worden? 

Laat de klant naar jou komen; klanten werven via internet voor ZZP-ers, Erno Hannink

Dit boek vertelt je hoe je op verschillende manieren en goedkoop online marketing kunt inzetten voor je bedrijf. Een handig en compleet naslagwerk vol met tips,

 

praktijkvoorbeelden en stap-voor-stap uitleg om zelf aan de slag te gaan.

Geen tijd of zin om het boek te gaan lezen?

7 tips om klanten te werven via internet

Tip 1 Doelgroep en boodschap bepalen

Alles begint met het verhelderen van je doelgroep en boodschap. Wie zijn je klanten, wat is hun probleem dat jij kunt oplossen, waar zitten ze en hoe kopen ze? Om te zorgen dat de doelgroep je gaat herkennen, ga je een merk ontwikkelen: wie ben je, welk probleem los je op en wat is je specialisatie of expertise. En vooral: waarmee onderscheid jij jezelf? “Als je een bijzonder verhaal heb, dan wordt erover gesproken door je klanten…Zo helpen ze jou met je marketing.”

Tip 2 Ga bloggen met WordPress

Laat zien wie je bent, wat je doet en deel je kennis door blogartikelen te gaan schrijven. Regelmatig nieuwe, relevante content op je site helpt je om gevonden te worden door je doelgroep. Mensen krijgen zo een beeld bij wat je doet en vertrouwen in je expertise. Niet alleen fijn voor je klanten: Google is ook dol op verse content en bloggen. Dus wordt je ook beter gevonden door de zoekmachine.

Tip 3 Start een e-nieuwsbrief

Je blog zorgt dat je kennis zichtbaar wordt voor je doelgroep en de zoekmachine. Een e-nieuwsbrief helpt je om actief contact te onderhouden met je doelgroep. Je kunt je abonnees gericht informatie sturen, bijvoorbeeld over een aanbieding of event en ze attenderen op interessante blogartikelen op je site. En er kan nog meer: bijvoorbeeld een vragenlijst voorleggen aan je doelgroep, statistieken bijhouden om te kijken wat je doelgroep interesseert, of een cursus in verschillende delen versturen m.b.v. autoresponders. Er zijn diverse nieuwsbriefoplossingen op de markt, zowel gratis als betaald. Er is altijd wel een oplossing die bij je past.

>> Lees meer over e-mail marketing [link blog]

Tip 4 Maak filmpjes met YouTube

Ga filmpjes maken met YouTube en biedt relevante en interessante informatie aan je doelgroep. Denk aan het opnemen van een presentatie of testimonial en het maken van een trainingsvideo of tutorial. YouTube biedt je eenvoudig een extra mogelijkheid om in contact te komen met je klanten. Bovendien is Google ook dol op video en is het makkelijker scoren in de zoekresultaten van YouTube. Het gebruik van YouTube levert daarom een positieve bijdrage aan je zichtbaarheid online.

Tip 5 Gebruik LinkedIn

LinkedIn is het grootste zakelijke netwerk online in Nederland. Hiermee kun je makkelijk bouwen aan relaties, professionals vinden die je vrienden aanbevelen, je laten introduceren, kennis en informatie uitwisselen en op de hoogte blijven waar vrienden en collega’s mee bezig zijn. Maak een persoonlijk, professioneel en compleet profiel. Vertel duidelijk wie je bent en waarmee je jezelf onderscheidt. Je kunt ook links opnemen naar je website en blog, presentaties toevoegen, vragen stellen en zoeken naar vacatures. Erno geeft diverse praktische tips om je Linked-In profiel te optimaliseren.

Tip 6 Maak een Facebook bedrijfspagina

Facebook is wereldwijd een van de grootste en populairste vriendennetwerken online. Je profiel is persoonlijk en gaat dus over jou. Je kunt promotie maken voor je bedrijf, boek of product met een aparte Facebook-pagina. Op een bedrijfspagina krijg je geen vrienden maar fans. Met één druk op de knop kunnen mensen fan worden van je bedrijf of boek. Je bedrijfspagina wordt ook geïndexeerd door Google en je kunt meerdere pagina’s maken. Plaats regelmatig berichtjes, links, een visitekaartje of YouTube video’s en reageer op anderen.

Tip 7 Start met Twitter

Twitter is een laagdrempelige en snelle manier om te netwerken en kennis te delen. Het is een zogenaamd ‘microblog’. Je plaatst korte berichtjes van max 140 tekens, dit kan ook snel vanaf je mobiele telefoon. Maak een profiel aan met een korte bio en een persoonlijke foto. Volg mensen uit je netwerk, stel een vraag of ga op zoek naar experts waar je van wilt leren. Hiervoor zijn ook handige applicaties beschikbaar, bijvoorbeeld Tweetdeck. Zo doe je interessante contacten op en blijf je op de hoogte van ontwikkelingen in je vakgebied.

Bron: Laat de klant naar jou komen, Erno Hannink