Tweets op je website zetten: zo doe je dat

Wil je graag je laatste tweets op je website zetten? Via je twitter account kun je snel en eenvoudig een twitter widget maken voor op je website.

 

Twitter timeline embedden op je site

Je kunt tweets op je website zetten van jezelf of van een andere twitteraar. Het leuke is dat de widget je site echt interactief maakt: mensen kunnen je ook meteen volgen, reageren en retweeten. Ook verschijnt je profielfoto en zijn alle links en hashtags klikbaar. Net als in je Twitteraccount dus.

1. Log in op je twitter account en ga naar instellingen.

2. Ga naar widgets en klik op nieuwe maken.

 

3. Je krijg dan een scherm waar je kunt instellen hoe je wilt dat je widget eruit ziet. Je kunt daarbij kiezen uit verschillende timelines (gebruiker / favorieten / lijst / zoeken). In dit voorbeeld gaan we uit van een timeline ‘gebruiker’. Stel de verschillende opties in zoals je het wilt: de hoogte van de timeline, een licht of donker thema (afhankelijk van je eigen thema), de linkkleur etc.

Tweets op je website zetten: Twitter widget

4. Als je klaar bent, klik je op widget maken.

Twitter widget op je site plaatsen

Twitter genereert vervolgens een HTML code voor jouw widget. Kopieer en plak de code in je website, bijvoorbeeld in een widget in je sidebar.  Zet daarbij de editor op HTML ipv Wysiwyg. Of maak de widget met behulp van een shortcode van een plugin die je gebruikt.

 

Hulp nodig met tweets op je website zetten?

Hulp nodig bij het installeren van de twitter widget? Of bij het plaatsen van andere functionaliteiten op je website?
Stel je vraag onderaan dit artikel of schrijf je in voor webhulp. Ik help je graag!

Comments are closed